čtvrtek 18. září 2014

Jak se chovat k filmům Impossible

Současné filmy Impossible Project jsou citlivější na světlo a teplotu během vývoje fotografií. Nejdůležitějším bodem je stínění fotografie před světlem a to okamžitě, když vám vyjede fotografie z fotoaparátu. Doporučená spotřeba filmů Impossible je 12 měsíců od data výroby který je na obalu. (co se týče značení film do 09/2014 bylo značení filmů tak že od data na obalu byla záruka od data a od 09/2014 bylo zavedeno nové značení a to že na krabičce je datum spotřeby takzvaně že do toho data má film záruku - toto nové značení je pouze u nových typů filmů).

Stínění:

Obrázky jsou citlivé na světlo, když opouští váš fotoaparát. Vzhledem k tomu, že kamera vysune obrázek, okamžitě je dobré jej chránit před světlem (například rukou, darkslidem, nebo vsazením obrázku přímo do krabičky od filmu, úplně nejideálnější je používat Impossible Frog Tongue - první sekundy jsou nejdůležitější! To je důvod, proč jsou aparáty vždy vybaveny Impossible Frog Tongue (černá folie u výjezdu fotky ze šterbiny).


Zde můžete zakoupit (folie pro krytí) Impossible Frog Tonque
(Frog Tonque "žabáci" se vyrábí pro všechny běžně používané typy aparátů)



Teplota:

Impossible filmy fungují nejlépe při teplotách mezi 13 a 28 ° C (55 až 82 ° F). Při fotografování při nižších teplotách, aby se vaše snímky vyvolali je ideální mít třeba ve vnitřní kapse saka nebo v blízkosti vašeho těla. Při fotografování při vyšších teplotách ochlazujte film v ledničce před nástupem ven. 

Skladujte všechny Impossible filmy v lednici při konstantní teplotě mezi 4-18°C. (filmy by neměli zmrnout nebo zvlhnout)

Vyvolání:

Netřeste, neohýbejte fotografii, nechte fotky vyvolat při běžné domácí teplotě mezi cca. 13-28°C a to nejméně po dobu asi 30-40 minut, barevné fotografie potom vykazují nejlepší výsledky. Černobílé filmy se vyvolají během asi 5-10 minut.

Skladování vyvolaných fotografií:

Nevystavujte plně vyvolané fotografie vysoké vlhkosti, přímému slunečnímu záření nebo vysokým teplotám po delší dobu, protože to může způsobit změny barvy nebo vyblednutí obrazu.

Žádné komentáře:

Okomentovat